måndag 15 mars 2010

Påskens skyddshelg är FULLBOKAT... endast reserplatser kvar!

Vad kul att Kenneth helgerna drar så mycket folk. Det kommer långvägas gäster/ekipage till dessa helger som från Skåne/Göteborg/Stockholm mm.

För oss är det här ett hedrande uppdrag att få visa skyddsarbetets "andra" sida som många kanske inte känner till.

Att en figurant har en FYRA-ÅRIG utbildning bakom sig, talar ju en hel del. Att lägga hundarna i rätta fack, ger ju så mycket och det blir mycket lättare att arbeta med dom. Många undrare förut att varför åkte jag till Bacteroides läger till Finland, med här är svaret: Man fick lära sig så mycket på dessa helger, hur man utbildar hundarna och att dessa trots allt är individer och att man får köra dessa olika efter deras behov. Dessutom var det billigare att åka till Finland på skyddsläger än att delta här i Sverige, konstigt nog. En hel vecka i Finland för fyra personer med resa, boendet, mat, lägeravgifterna var lägre än en persons lägeravgift här hemma, kanske nåt att tänka på! Och bäst av allt, DÄR TRÄFFADE VI JU KENNETH med all sin kunskap och ödmjuka hjärta för att kunna hjälpa oss alla till skyddsarbetet med sitt sett som passar så bra till oss alla i våran grupp. Dom flesta av oss är ju trots allt nybörjare.

Det är en mäktig känsla att se dessa figurantelever att arbeta i Finland. Det finns på planen en figurantelev med sin mentor och förare med sin hund och efter skyddspasset går man till folkmassan (upp till 50-60 personer) och pratar med dom alla allmänt, hur alla upplevde uppdraget, både det negativa och det positiva sidan av arbetet och vad man bör tänka på för att förbättra eller låta bli. Där finns det alltig över 20 figuranter + alla figuranteleverna gemensamt i samtal. Det är en mäktig känsla.

Nu hoppas jag att vi ska kunna skicka några av våra elever till Finland (Niklas) till vidare utbildning en hel vecka och att han ska får ännu mer "Kött" på bena. Niklas har blivit otroligt duktig i figurantarbetet med sin ödmjukhet och värdighet som en figurant behöver. Duktigt arbetat Niklas. (Det är ju Niklas som har figurerat längst av dessa eleverna).

NU HOPPAS VI ATT NI ALLA TÄNKER PÅ ERAN OCH HUNDARNAS KONDITION TILL KOMMANDE SKYDDSHELG!
- Var försiktiga nu i denna tunga snön. För många år sedan fastnade min hund i tung snö i hoppet efter snöbollen och fick hela bakpartiet på sig utan att fick fronten med sig till nästa hopp med ett resultat att frambenet gick av på tre ställen! Mitt livs hemskaste mardröm!

LÖRDAGSTRÄNING PÅ SKARA BK 11-15.00!

Ha det så gott alla
Tuija/Ann-Cathrine

(lite rolig läsning från en 14-årings upplevelser från skyddsläger...hans egna ord)
http://bcnira.blogspot.com/
går till 2007 och juni (Loviisa)

1 kommentar:

  1. Vore häftigt att åka till Finland! Japp! Nu längtar vi till nästa kanonhelg ihop med er! Ska bli så kul!!

    SvaraRadera