lördag 16 oktober 2010

Spår och eftersök med Lars Neij och Niklas Jensen

Tack grabbarna från Blekinge, Lars Neij och Niklas Jensen, en dust i IPO-spår, eftersök och lydnad o dressyr har vi allt fått. Här kommer lite bilder från idag. En fantastisk helg som startade igår med teori, full fart idag ute i spåren, längtar verkligen ut i spåret imorgon igen ! Tack för idag alla, vi ses imorgon. Tuija rapporterar säkert från andra gruppen. Natti. /Maria

...min berättelse hittar ni längre ner/Tuija



En fantastisk valp Triton som metodiskt gick över varje fot lugnt och fint. Blir kul att följa framgångarna. Grattis Nicke till guldklimpen säger jag bara.

Niklas delar med sig alla möjliga praktiska knep o knåp, trix o fix o finslipning. Allt inför stundande tävlingar. Poängen är viktiga och Niklas delar med sig av allt han kan, för att vinna poäng eller för att slippa få onödiga avdrag. Och med sin fantastiska träningshistoria i IPO-spår har han en hel del erfarenhet. Tack för att du delar med dig Niklas!

Nöjda och glada efter några timmar ute i spåren.

Eddie

"Säg aldrig att spåret gick bra. Det är det värsta du kan säga, är det bara bra går vi aldrig vidare."
Citerat Niklas jensen

------------------------

...och Tuija skriver här nedan!

Vad skönt det har varit hela helgen...gott väder, rätt kunskap av instruktörerna, härlig gemenskap, viljan att lära sig, teori, praktiska övningar, goda exempler från verkliga händelser, mycket folk (som mest 22) även nyfikna kom dit!

- Hos oss hade vi eftersök med hund samt hunddressyr (lydnadsdressyr)! Hela sextimmar teori och denna tiden bara försvan. Våran del var ju ansett som extra hjälp för hundförarna inom Hemvärnet och vi hade med oss Stabch, Kompch, Plutch, hundtjbef, hundtjins, hundförarna från Kinnekulle Kompaniet samt på besök chefen över Skaraborgs polishundsenheten, som både testar och utbildar polishundarna här i länet, Barbro Lund kom också och hälsade på oss.

- Som sagt, så har Lasse lååååååång erfarenhet inom polishundsutbildning, han har varit polis över 40 år, hunddressyr, utbildningat på bomb-, knark-, och eftersökhundar (pappa till eftersök med hund), tävlat aktivt i sök (SM) och vunnit massor med priser), SBK instruktör, skyddsfigurant, domare, före detta chef på Blekinges Hundenhet inom polisen och där som mest hade han 13 hundförare, 4 egna polishundar och så otroligt mycket mer.

Denna mannen fick vi "äga" hela helgen och det har varit otroligt givande för oss alla. Det är ju som sagt "mycket att tänka på", när det gäller att leta efter en förvunnen person. Men han är ju rolig att lyssna på och man blir bara mer och mer taggad att fortsätta detta arbetet med IPO/FM hundarna. Mycket lysande. Att vi nu har kommit överens om att fortsätta på denna linjen, det känns jätte bra.

Niklas i sin tur har ju arbetat på F17, varit hundförare på lumpen, hunddressör på F17, tävlat på IPO, SÖK, provledare på MH mm och har så mycket kunskap att dela med sig till oss. Han har ju tagit hand om alla IPO-spår och lydnad. Här har vi jätte bra hjälp till oss alla som vill börja tävla. Mycket att tänka på innan tävlingarna.

Till oss kommer det att ansluta även Peter Widestedt, han kommer att ta hand om "stridsteknik med hund". VILKA MÄN!

Som ni säkert vet, så är det ju Kenneth Bast som ta hand om oss gällande skyddsarbete. Just nu känner vi oss jätte lyckliga om allas hjälp till våran lilla grupp;

LASSE NEIJ.... Eftersök, lydnads dressyr, praktiska övningar mm

NIKLAS JENSEN.... Tävlingstänkande, spårtips, spårlära, lydnads dressyr, MH provledare mm

KENNETH BAST.... Skyddsarbete, lydnad, spår

PETER WIDESTEDT.... Stridsteknik med hund i gruppen mm....

Så visst har vi haft en mycket lyckad helg med både i det gröna som i det civila!

...att vi dessutom får ett telsamtal från Per och Jonas, som undrar om vi behöver hjälp med nåt, kändes helt underbart. Dessa två män var våra kockar hela lördagen både på dan som på kvällen när vi skulle grilla. ETT JÄTTE TACK TILL ER BÅDA, det var uppskattad av alla deltagare!

VI VILL ÄVEN TACKA HEMVÄRNET FÖR FINA LOKALERNA SOM VI FÅ ANVÄNDA PÅ DESSA HELGER OCH TRÄNINGAR!

TACK LASSE OCH NIKLAS FÖR EN HELT FANTASTISK HELG MED ER...och tack Lena att vi fick slita dina "män" hit!

...Tuija

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar